Polish Punishers Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Stronghold Kingdoms Online
Autor Wiadomość
Convictuss12 
Wieczna Zrzęda


Wiek: 21
Dołączył: 06 Paź 2007
Posty: 1893
Skąd: Częstochowa
Medale: Brak

Wysłany: 2011-01-28, 21:34   

Pograłem, 2 osady... ale nudne się to zrobiło. Miejsce w wiosce ogranicze, budynki nie mają lvl, więc nie mam na co spedzac surowki. Nonsens troszke.
_________________
Urlop :)
...
 
 
     
eXao 
Do przodu


Nick w grze: exao
Wiek: 26
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 213
Skąd: Kielce CK
Medale: 1 (Wyswietl)
Krzyż Służby Podwodnej I Klasy (Ilosc: 1)

Wysłany: 2011-01-28, 21:42   

Moge sie z tym zgodzic. Oczekiwalem czegos innego rowniez.

Surowce mozna sprzedawac, dawac innym, lub przekazywac do glownego miasta w swoim obwodzie, ulepszajac tym znajdujace sie tam budynki.

Gra caly czas przechodzi zmiany, wszystko przed nami.
_________________
W/1785
L/1867
T/3652

BB - 98K
SS - 141K

KM BB (89) - H39 Class
KM SS (76) - Type U - Flak I
IJN CV (67) - Junyo

[eX] [a]equ[o] - eXao
 
 
     
blastomer 


Nick w grze: Blastomer
Wiek: 25
Dołączył: 13 Sty 2011
Posty: 15
Skąd: Opoczno
Medale: Brak

Wysłany: 2011-01-30, 10:18   

wystartowałem i potrzebuje porad do czego tutaj trzeba dazyc rozkminilem po 1h ta gre ale nadal nie wiem co musze robic na dluzsza mete w tej chwili inwestuje w drewno kamien zarcie i pkt honoru zeby podniesc range, w drzewku rozwoju poszedlem w te 3 podstawowe surowce najpotrzebniejsze a pozycja to irlandia nie moglem wbic do wali jak wy za pozno załozyłem konto
 
     
eXao 
Do przodu


Nick w grze: exao
Wiek: 26
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 213
Skąd: Kielce CK
Medale: 1 (Wyswietl)
Krzyż Służby Podwodnej I Klasy (Ilosc: 1)

Wysłany: 2011-01-30, 15:33   

Pozywienie, kamien, drewno to na poczatek.

Najwiecej buduj budynkow, ktore daja jedzenie. Potem mozesz dawac zwiekszone racje zywnosciowe, i dawac wiekszy podatek, co rownia sie wiekszej ilosci zlota jaka dostajesz ze swojej osady.

Nie wiem jaka droge rzowoju obierzesz, bo od tego bedzie zalezec, ile jakich budynkow surowcowych budowac.

Na poczatku jest latwo, malo punktow potrzeba na nowa range.. ja obecnie mam 5 x 20.000.

Kupuj punkty badan za kase, i tak nie bedzie jej na co wydac, chyba, ze bedziesz chcial miec wiecej osad (co wymaga badan).

Buduj budynki, ktore daja szczescie (trzeba je odkryc najpierw).

Militarnie mozesz sie angazowac, ale to raczej nie ma sensu. Ja mam armie tylko do obrony, chociaz na wojskowym sprzecie mozna niezle zarobic.

Znajdz sobie kogos, u kogo mozesz "wasalowac", bedziesz dostawac za darmo punkty honoru.

U siebie mam zbudowane:

*surowce*
4 - drzewo
6 - kamieni
2 - zelazo

*pozywienie*
6 - jablka
2 - swinie
4 - ser
4 - browar

I inne budynki. Z takim ukladem mam nawet nadwyzke, ale do tego dochodza jeszcze badania.
_________________
W/1785
L/1867
T/3652

BB - 98K
SS - 141K

KM BB (89) - H39 Class
KM SS (76) - Type U - Flak I
IJN CV (67) - Junyo

[eX] [a]equ[o] - eXao
 
 
     
dzony 


Wiek: 29
Dołączył: 06 Paź 2007
Posty: 58
Skąd: Poznań
Medale: Brak

Wysłany: 2011-02-09, 19:23   

Wszystko fajnie tylko gram sobie gram i po jakims czasie moja wiocha wyparowala i musialem ja zalozyc od nowa. Wszystkie badania i surowce zostaly ale musze wybrac nowe miejsce na osade. O co kaman ?
_________________
Kapitulacja to proba ocalenia wszystkiego, oprocz honoru — Napoleon Bonaparte
 
 
     
spiku 


Wiek: 40
Dołączył: 14 Cze 2008
Posty: 193
Skąd: Wroclaw Londyn
Medale: Brak

Wysłany: 2011-02-09, 19:43   

pewnie zalogowales sie na nowy serwer 8-)
_________________
 
     
dzony 


Wiek: 29
Dołączył: 06 Paź 2007
Posty: 58
Skąd: Poznań
Medale: Brak

Wysłany: 2011-02-09, 21:34   

No wlasnie serwer ten sam ale widze ze ktos mnie atakowal. Jezeli zdobyl moj zamek to musze budowac wioche od nowa ? :|
_________________
Kapitulacja to proba ocalenia wszystkiego, oprocz honoru — Napoleon Bonaparte
 
 
     
KAMELEON2222 


Nick w grze: kameleon22/fillipe
Wiek: 30
Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 174
Medale: Brak

Wysłany: 2011-02-11, 12:23   

Tak zaczynasz od nowa.
Ja dzis będe miał 3 wioskę bo dorobiłem się rangi squire (15 poziom). Daje to tez dostep do katapult co pozwoli łatwiej burzyć obce zamki.
Ja swoja 2 wioske zdobyłem na innym graczu przez co nie musiałem zaczynac od zera. Jestem w sojuszu, jestem wasalem 2 baronów przez co ich wojska bronia moich twierdz a moja armia jest wolna i moze krazyc po okolicy w poszukiwaniu okazji.
W sumie od kazdego barona mam w poszczególnym zamku po ok 300 łuczników i 100 piechoty ;-).
Jak ktos doradzi jak zrobic screna i jak go tu wrzucic to pokaże co udało mi się zbudować ;-)

[ Dodano: 2011-02-11, 12:40 ]
Może sie uda -[IMG=http://img189.images...udke.jpg][/IMG]







Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us

Jednostki które widać na zielono to wojska panów których jestem wasalem a te niebieskie to moje. Twierdza na drugim obrazu jest juz skończona a ta na 1 niedługo będzie- dobuduje tam jeszcze jedna linię wież tak by katapulty skupiały sie na ich strzale a łucznicy beda bezpieczni na 2 lini.

[ Dodano: 2011-02-11, 14:02 ]
Jeśli ktos ma jakieś pytania odnosniej tej gry to niech pisze, postaram sie pomóc w miare mozliwosci.
Mi sie gierka spodobała wiec założyłem wioske tez na 2 swiecie i juz mam chyba lvl 5
 
 
     
spiku 


Wiek: 40
Dołączył: 14 Cze 2008
Posty: 193
Skąd: Wroclaw Londyn
Medale: Brak

Wysłany: 2011-02-11, 18:55   

ja tez gram na 2, Kameleon niezly Wawel zrobiles
_________________
 
     
KAMELEON2222 


Nick w grze: kameleon22/fillipe
Wiek: 30
Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 174
Medale: Brak

Wysłany: 2011-02-11, 21:20   

Hehe dzieki. Trochę trwała budowa tego Wawelu. Zastanawiałem się czy budować fosy ale stwierdziłem że lepiej dac sobie z tym spokój. Mur dłużej zatrzymuje przeciwnika.
Ja własnie zostałem posiadaczem 3 wioski na 1 swiecie i jeszcze kilka h i bede mógł budować katapulty ;-)
_________________
KAMELEON2222

"Celem wojny nie jest zginąć za swoją ojczyznę, tylko sprawić by tamci skur..... zginęli za swoją." - George Smith Patton

 
 
     
Krzychu123 
Nie lubie pedałów



Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 1052
Skąd: Bielsko-Biała
Medale: 3 (Wyswietl)
Krzyż Bojowy z mieczami (Ilosc: 1) Krzyż Wierności (Ilosc: 1) Order Chwalebnej Służby Bojowej (Ilosc: 1)

Wysłany: 2011-02-16, 22:44   

Już prawie zarobiłem na kupno drugiej wiochy. Opłaca się to robić? Co daje zostanie seniorem?
_________________
 
 
     
eXao 
Do przodu


Nick w grze: exao
Wiek: 26
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 213
Skąd: Kielce CK
Medale: 1 (Wyswietl)
Krzyż Służby Podwodnej I Klasy (Ilosc: 1)

Wysłany: 2011-02-17, 15:52   

Mialem 1 dzien, ale sprzedalem. Posiadanie wiochy daje tylko to, ze mozna miec wiecej budynkow. Mi 1 wiocha starczy.
_________________
W/1785
L/1867
T/3652

BB - 98K
SS - 141K

KM BB (89) - H39 Class
KM SS (76) - Type U - Flak I
IJN CV (67) - Junyo

[eX] [a]equ[o] - eXao
 
 
     
Convictuss12 
Wieczna Zrzęda


Wiek: 21
Dołączył: 06 Paź 2007
Posty: 1893
Skąd: Częstochowa
Medale: Brak

Wysłany: 2011-02-17, 16:34   

Mnie ta gra znudziła i tyle
Dobiłem drugiej wiochy..., rozbudowałem i tyle.
I czekanie na honor, spylanie, wysyłanie ataków, surowców do parisha i tyle...
_________________
Urlop :)
...
 
 
     
KAMELEON2222 


Nick w grze: kameleon22/fillipe
Wiek: 30
Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 174
Medale: Brak

Wysłany: 2011-02-17, 20:23   

Wiecej wiosek to wiecej możliwosci. Zamiast 1 armii masz 3 do dyspozycji lub wiecej. Możesz tymi siłami atakować inny zamek (3 ataki cieżej przetrwać niz 1) lub przesyłac je miedzy swoimi miastami w celu wzmacniania obrony.
Wiecej miast to jakby to powiedziec wiecej prestiżu w tej grze. Z kims kto ma 1 wioske ktos powazny raczej nie bedzie pertraktował itp. Pozatym wiecej wioske to wiecej przyrostu honoru.
Jesli masz wiecej wiosek to łatwiej znalezć lorda na wysokim lvl. Im wyzszy lvl twojego lorda tym wiecej honoru dostajesz jako jego wasal. Pozatym silny lord sle ci wiecej wojska do pomocy.
Ja od swoich lordów dostałem do pomocy po ok 200/250 łuczników i po ok 100 piechoty na wioskę. Takie siły w zupełności chronią mnieprzed atakami kampa. Własciwie w zamku nie musze zostawiać swojego woja.
Nawet jak stracę jedną armię to nie obawiam sie że miasto zostało bez obrony i ktoś może je przejac bo bronia go wojska lorda.
Jak ktos ma niski lvl to faktycznie mozna pwiedziec ze gra jest nudna bo własciwie nic nie moze robic ale im wyzej tym ciekawiej. Ta gra sie rozkreci. Beda napewno wojny klanów itp. Ja zostaje i czekam.
Sporo zalezy od ludzi z którymi sasiadujesz. U mnie są to aktywni gracze którzy sie udzielaja i na forum jest zawsze co poczytać.
_________________
KAMELEON2222

"Celem wojny nie jest zginąć za swoją ojczyznę, tylko sprawić by tamci skur..... zginęli za swoją." - George Smith Patton

 
 
     
poli 


Nick w grze: poli
Wiek: 34
Dołączył: 28 Mar 2010
Posty: 66
Medale: Brak

Wysłany: 2011-02-17, 20:29   

przyznam że mnie też gra nie wciągnęła. mam 3 wiochy, pogrywa sobie w to moja kobieta. buduje, handluje. jak dla mnie gra zbyt monotonna
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Akagahara style created by Nash modified v0.8 by warna

free counters

Medal of Honor
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 42